Skip to content
Facebook YouTube Mail
Słodka równowaga Słodka równowaga

Menu

  • Strona główna
  • O kampanii
    • Dekalog słodkiego życia
    • Nasi eksperci
    • Komunikaty Prasowe
    • Raport
    • Video
  • Słodka równowaga
    • ABC Cukrów
    • Dzieci
    • Dorośli
  • Przepisy
    • Domowe przetwory
    • Ciasta i desery
    • Polewy i dekoracje
  • Kontakt

Aktualności

Zapraszamy do zapoznania się z aktualnościami z kampanii „Uczymy jak słodzić”. Znajdziecie tutaj nie tylko najświeższe informacje, ale także przydatne ciekawostki dotyczące cukru.

  • Błonnik pokarmowy – czym jest i jakie ma znaczenie w organizmie człowieka?
    Błonnik pokarmowy – czym jest i jakie ma znaczenie w organizmie człowieka?
    15 listopada, 2022
    Błonnik pokarmowy to jedna z najcenniejszych i ważnych frakcji węglowodanów w żywieniu człowieka. Jego odpowiednie spożycie nie tylko pozwala na regulację pracy przewodu pokarmowego, ale również zmniejsza ryzyko nowotworów jelita grubego, cukrzycy czy hipercholesterolemii. Zastanawiasz się jak to możliwe?...
    Czytaj więcej
  • Śniadanie na słodko dla dzieci: przepisy na pyszne dania, które skradną serce Twojego malucha!
    Śniadanie na słodko dla dzieci: przepisy na pyszne dania, które skradną serce Twojego malucha!
    25 października, 2022
    Chyba każdy z nas wie, jak ważne jest śniadanie. Zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek w godzinach porannych to podstawa dobrej diety. Zwłaszcza u najmłodszy musimy zadbać o jakość śniadania, mimo iż czasami jest to ogromne wyzwanie. Co robić, gdy...
    Czytaj więcej
  • Galaktoza – co warto o niej wiedzieć? Funkcje i występowanie galaktozy
    Galaktoza – co warto o niej wiedzieć? Funkcje i występowanie galaktozy
    24 października, 2022
    Galaktoza to związek chemiczny zaliczany do grupy węglowodanów (sacharydów). Pod względem żywieniowym należy do grona cukrów prostych, czyli tych, które są trawione w szybkim tempie. Dzięki temu galaktoza obecna w posiłkach, najczęściej pod postacią laktozy, pozwala na odczuwanie słodkiego...
    Czytaj więcej
  • Jak zrobić drobny cukier do wypieków?
    Jak zrobić drobny cukier do wypieków?
    30 września, 2022
    Cukier spożywczy to składnik wielu deserów i przekąsek. Ten drobny wykorzystywany jest do pieczonych ciast i ciasteczek, a także słodzenia napojów serwowanych na zimno. Zastanawiasz się, jak zrobić drobny cukier do wypieków w domu? Kiedy najlepiej go stosować? Dowiedz...
    Czytaj więcej
  • Najważniejsze funkcje węglowodanów w organizmie człowieka
    Najważniejsze funkcje węglowodanów w organizmie człowieka
    29 września, 2022
      Węglowodany to jedne z podstawowych składników naszej diety. Są one przede wszystkim źródłem energii. Obecne w warzywach, owocach, a także produktach zbożowych czy nabiale stanowią znaczną część codziennego żywienia. Co ciekawe, węglowodany to niejednorodna grupa składników. W zależności od...
    Czytaj więcej
  • Domowe słodycze dla dzieci – przepisy na pyszne słodkości
    Domowe słodycze dla dzieci – przepisy na pyszne słodkości
    31 sierpnia, 2022
    Rodzice każdego dnia podejmują trudne decyzje. W co ubrać dziecko, jak spędzać czas wolny i jak przygotować codzienny jadłospis. Nierzadko dieta naszej pociechy stanowi dla nas największe wyzwanie. Z jednej strony chcemy, aby sposób żywienia dziecka był możliwie jak...
    Czytaj więcej
  • « Poprzednia strona
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • …
  • 12
  • Następna strona »
Uczymy jak słodzić szare logo
Facebook YouTube Mail

Menu

  • Strona główna
  • O kampanii
    • Dekalog słodkiego życia
    • Nasi eksperci
    • Raport
    • Video
  • Słodka równowaga
  • Przepisy
  • Komunikaty Prasowe
  • Kontakt

© 2023 Słodka równowaga. Wszelkie prawa zastrzeżone

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.ZgodaNie wyrażam zgody
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button.Revoke consent