Skip to content
Facebook YouTube Mail
Słodka równowaga Słodka równowaga

Menu

  • Strona główna
  • O kampanii
    • Dekalog słodkiego życia
    • Nasi eksperci
    • Komunikaty Prasowe
    • Raport
    • Video
  • Słodka równowaga
  • Przepisy
  • Kontakt

Aktualności

Zapraszamy do zapoznania się z aktualnościami z kampanii „Uczymy jak słodzić”. Znajdziecie tutaj nie tylko najświeższe informacje, ale także przydatne ciekawostki dotyczące cukru.

  • Bio cukier – jak powstaje i kiedy warto go stosować?
    Bio cukier – jak powstaje i kiedy warto go stosować?
    4 października, 2021
    Produkty spożywcze oznaczone przedrostkiem “bio” lub “eko” należą do żywności ekologicznej. Najczęściej spotkamy bio warzywa czy eko owoce. Obecnie nowością rynku jest bio cukier! Jest on produkowany metodami zgodnymi z zasadami zrównoważonego rozwoju – ekologicznymi. Jednakże, czy warto kupować...
    Czytaj więcej
  • Cukrowa depilacja – jak wygląda?
    Cukrowa depilacja – jak wygląda?
    7 lipca, 2021
    Cukier znany jest przede wszystkim ze swoich właściwości słodzących. Okazuje się jednak, że ma on znacznie większy potencjał! Gdzie jeszcze możemy go spotkać? W kosmetologii! Cukier stanowi doskonałą bazę do peelingów, a z uwagi na nadchodzące lato, hitem staje...
    Czytaj więcej
  • ABC racjonalnego odżywiania [Porady od dietetyka]
    ABC racjonalnego odżywiania [Porady od dietetyka]
    28 czerwca, 2021
    To, co codziennie ląduje na naszym talerzu, wpływa na nasze zdrowie i samopoczucie. Chcąc się odżywiać dietetycznie i przestrzegać prawidłowo zbilansowanej diety, może nam się wydawać, że czeka nas wiele wyrzeczeń! Tymczasem okazuje się, że zdrowa dieta może być także...
    Czytaj więcej
  • Zdrowe i zbilansowane żywienie w rodzinie
    Zdrowe i zbilansowane żywienie w rodzinie
    19 maja, 2021
    Prawidłowe żywienie to temat od wielu lat na topie! Wpisując w wyszukiwarkę hasło “zdrowa dieta”, w zaledwie 0,5 sekundy otrzymamy 11 mln wyników! Jednakże, który model odżywiania się jest faktycznie najlepszy? Którą poradę wybrać? Poznaj nasze sposoby na zdrowe...
    Czytaj więcej
  • Historia cukru spożywczego w Polsce
    Historia cukru spożywczego w Polsce
    10 maja, 2021
    Unia Europejska znajduje się w światowej czołówce producentów cukru – odpowiada za prawie 50% produkcji cukru buraczanego na świecie. Jednym z krajów wiodących w tym przemyśle jest właśnie Polska. Cukier towarzyszy nam od wielu lat i w okresie swojej...
    Czytaj więcej
  • Cukier buraczany – co to i czym różni się od trzcinowego?
    Cukier buraczany – co to i czym różni się od trzcinowego?
    31 marca, 2021
    Cukier buraczany to zdecydowanie najbardziej popularny rodzaj cukru spożywczego w Polsce. Jak sama nazwa wskazuje, produkuje się go z buraków cukrowych, a jego światowa produkcja to nawet 277 milionów ton rocznie! Jakie właściwości ma cukier buraczany i czy jest dla...
    Czytaj więcej
  • « Poprzednia strona
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • …
  • 10
  • Następna strona »
Uczymy jak słodzić szare logo
Facebook YouTube Mail

Menu

  • Strona główna
  • O kampanii
    • Dekalog słodkiego życia
    • Nasi eksperci
    • Raport
    • Video
  • Słodka równowaga
  • Przepisy
  • Komunikaty Prasowe
  • Kontakt

© 2022 Słodka równowaga. Wszelkie prawa zastrzeżone

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zgoda