Skip to content
Facebook YouTube Mail
Słodka równowaga Słodka równowaga

Menu

  • Strona główna
  • O kampanii
    • Dekalog słodkiego życia
    • Nasi eksperci
    • Komunikaty Prasowe
    • Raport
    • Video
  • Słodka równowaga
    • ABC Cukrów
    • Dzieci
    • Dorośli
  • Przepisy
    • Domowe przetwory
    • Ciasta i desery
    • Polewy i dekoracje
  • Kontakt

Aktualności

Zapraszamy do zapoznania się z aktualnościami z kampanii „Uczymy jak słodzić”. Znajdziecie tutaj nie tylko najświeższe informacje, ale także przydatne ciekawostki dotyczące cukru.

  • Cukier waniliowy – czy jest zdrowy? Jakie ma zastosowanie?
    Cukier waniliowy – czy jest zdrowy? Jakie ma zastosowanie?
    21 marca, 2022
    Cukier waniliowy to dodatek do wielu znanych i powszechnie lubianych deserów. Mimo iż podczas pieczenia nie stosuje się go w dużych ilościach, to niewątpliwe nadaje ciekawy aromat i charakter naszym wypiekom. Jak jest jednak z jego wpływem na zdrowie?...
    Czytaj więcej
  • Syrop glukozowy – czym jest i jak go zrobić?
    Syrop glukozowy – czym jest i jak go zrobić?
    17 lutego, 2022
    Syrop glukozowy to gęsta i płynna substancja o dosyć słodkim smaku. Raczej nie spotkamy jej na przeciętnej, sklepowej półce jako samodzielny produkt. Stosuje go jednak często w produkcji żywności takiej jak słodycze, słodkie przekąski czy pieczywo cukiernicze. Zastanawiasz się...
    Czytaj więcej
  • Fruktoza – co to jest i jak wpływa na zdrowie?
    Fruktoza – co to jest i jak wpływa na zdrowie?
    26 stycznia, 2022
    Fruktoza to jeden z najpowszechniej spotykanych cukrów prostych. Jako składnik żywności wysoko przetworzonej bywa przedmiotem wielu kontrowersji. Jej głównym źródłem w diecie powinny być owoce – świeże i suszone, które zgodnie z zaleceniami należy spożywać każdego dnia. Natomiast dane...
    Czytaj więcej
  • Cukier rafinowany – wszystko, co warto o nim wiedzieć
    Cukier rafinowany – wszystko, co warto o nim wiedzieć
    20 stycznia, 2022
    Cukier rafinowany bywa nazywany również rafinadą. Uzyskuje się go w procesie przetwarzania i obróbki buraków cukrowych. Z uwagi na wysoki stopień oczyszczenia nazywa się go najczystszym rodzajem cukru. Jak powstaje i wpływa na zdrowie? Dowiedź się! Jak powstaje cukier rafinowany? Cukier...
    Czytaj więcej
  • Maltoza – gdzie się znajduje i jakie ma zastosowanie?
    Maltoza – gdzie się znajduje i jakie ma zastosowanie?
    19 listopada, 2021
    Maltoza to substancja należąca do grupy węglowodanów prostych. W języku potocznym jest bardziej znana jako cukier słodowy. Występuje w wielu, często spożywanych produktach spożywczych. Co ciekawe, jest także składnikiem wybranych napojów alkoholowych, takich jak piwo czy whisky. Czym różni...
    Czytaj więcej
  • Laktoza – czy warto się jej obawiać?
    Laktoza – czy warto się jej obawiać?
    18 listopada, 2021
    Laktoza w języku potocznym jest nazywana cukrem mlecznym. Wynika to z tego, że jej naturalnym źródłem są produkty takie jak mleko i przetwory mleczne. Laktoza stanowi również składnik mleka kobiecego i jest podstawowym źródłem energii dla noworodków. W żywieniu...
    Czytaj więcej
  • « Poprzednia strona
  • 1
  • …
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • …
  • 13
  • Następna strona »
Uczymy jak słodzić szare logo
Facebook YouTube Mail

Menu

  • Strona główna
  • O kampanii
    • Dekalog słodkiego życia
    • Nasi eksperci
    • Raport
    • Video
  • Słodka równowaga
  • Przepisy
  • Komunikaty Prasowe
  • Kontakt

© 2023 Słodka równowaga. Wszelkie prawa zastrzeżone

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.ZgodaNie wyrażam zgody
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button.Revoke consent